Å bruke sommer- og vinterdekk gir best sikkerhet året rundt

sommerdekk

Den beste måten å kjempe mot de skiftende værforholdene i løpet av året er å ha to sett med dekk og skifte dem i løpet av året før og etter vintersesongen. Dette bør gjøres slik at du alltid har vinterdekk på bilen din i vintersesongen når du har vinterforhold. Når du skifter mellom dekkene, kan du ha de beste dekkene for hver sesong og den beste sikkerhet og ytelse fra dekkene. Det er alltid vanskelig å designe dekk slik at de kan klare den store forskjellen i værforhold. Dette er grunnen til at du må bytte dekk. I løpet av sommeren vil du trenge mye forskjellig type dekk, dekk som gir gode resultater på tørr og våt asfalt og kan håndtere høye hastigheter og har gode hjørnegenskaper. Dekk skal også ha gode egenskaper for å forhindre vannplaning.

Sommerdekk vil fungere veldig dårlig i kalde og vinterforhold da gummiblandingen som brukes i sommerdekk er optimalisert for varme temperaturer. Dette betyr at ved lave temperaturer blir gummien veldig hard og vil ikke være i stand til å gi det nødvendige grepet som er nødvendig om vinteren. Dette er grunnen til at du må bytte dekk til et sett med vinterdekk. Vinterdekk bruker en helt annen gummisammensetning. De bruker en sammensetning som er optimalisert for kaldt vær, slik at de holder seg myke og i stand til å overholde veibanen for optimalt grep.

Med vinterdekk kan du også velge om du vil ha piggfrie dekk eller piggdekk. De piggdekkede har metallstendere som stikker ut av slitebanen for å skape godt grep. Dette vil være det beste alternativet for isete overflater. For de piggfrie dekkene bruker de en unik slitebanedesign for å skape grepet på is, noe som gir deg fremdeles godt grep, men ikke så bra som med metallpiggene. Når det gjelder snø, vil begge disse dekkene fungere bra, bortsett fra på tettpakket snø, som blir nesten som is og her igjen vil piggene være bedre.

Å bruke dedikerte dekk er det beste alternativet for å sikre at du holder deg trygg hele året. Hovedutfordringen vil være når du faktisk skal gjøre endringen. Med piggdekk har du ofte begrensninger i perioden de kan brukes, men du vil forsikre deg om at du har dem montert på bilen din før vinterværet kommer, da det ikke er trygt å kjøre uten dem på bilen din.

For noen områder kan allværsdekk være et godt alternativ til å bytte dekk. Det er ikke sikkert at du har den samme ytelsen som de dedikerte dekkene, men du har bekvemmelighet ettersom du kan kjøre hele året uten å måtte bytte dekk. Du må sørge for at de er vintergodkjent og av høy kvalitet, da de vil trenge å håndtere både sommer- og vinterforhold på en sikker måte.

For mer informasjon om sommer- og vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no