Älä käytä halpoja osia, kun huollat tai korjaat autoa

Halvat renkaat

Auto tarvitsee hyviä ja luotettavia osia toimiakseen optimaalisesti. Kun luovutat auton huoltoa tai korjausta varten, varmista, että korjaamossa käytetään kestäviksi tarkoitettuja osia. Jos käytät halpoja osia, ne eivät usein kestä kauan. Jos käytät halpaa korjaamoa, jossa ei käytetä alkuperäisiä osia joudut vaihtamaan osia useammin ja kustannukset nousevat. Valtuutetun korjaamon on ostettava alkuperäisiä tai vastaavanlaatuisia osia, jotta takuut olisivat voimassa. Halvat osat voivat myös rikkoutua ja aiheuttaa suurempia ja kalliimpia vahinkoja moottorille tai autolle.

Halvat iskunvaimentimet eivät kestä yhtä kauan kuin korkealaatuiset iskunvaimentimet, ja ne on vaihdettava useammin, eivätkä ne välttämättä tarjoa käyttöikänsä aikana samanlaista iskunvaimennusta kuin korkealaatuisemmat. Tämä voi vaikuttaa ajomukavuuteen ja koska iskunvaimentimet painavat renkaita myös vasten tien pintaa, se voi vaikuttaa jarrutusmatkaan negatiivisesti, mikä lisää onnettomuusriskiä.

Renkaat ovat toinen hyvä esimerkki. Halvat renkaat ostaminen voi muuttua kalliiksi valinnaksi, joka maksaa paljon enemmän ja vähentää turvallisuuttasi ajon aikana. Halvemmilla renkailla on yleensä suurempi vierintävastus, mikä tarkoittaa, että ne kuluvat nopeammin ja kuluttavat myös enemmän polttoainetta ajaessasi. Niissä voi olla myös huonompi pito, mikä johtaa pidempiin jarrutusmatkoihin, mikä voi johtaa onnettomuuteen. Talvirenkaiden suhteen kulutuspinnan kuvio ja muotoilu ovat erittäin tärkeät. Huono rengas voi vähentää merkittävästi turvallisuuttasi ja lisätä onnettomuusriskiä. Yritä aina ostaa korkealaatuiset premium renkaat, joilla on parhaat ominaisuudet niissä olosuhteissa, joissa ajat. Hyvät renkaat kestävät pidempään, jos huolehdit niistä. Huolehdit niistä parhaiten tarkistamalla rengaspaineen, renkaiden vaihtamalla renkaiden paikkoja ja tarkistamalla niiden yleisen kunnon, että niissä ei ole halkeamia tai muita vaurioita.

Älä siis anna osien halvan hinnan vaikuttaa, älä usko, että säästät todella rahaa pitkällä aikavälillä. Halpojen osien ostaminen on ok, kun on kyse tietyistä tavaroista, joita saatat käyttää vain muutaman kerran, eikä laatu ole niin tärkeää. Osissa, joita tarvitaan auton kunnon varmistamiseksi ja turvallisen ajamisen varmistamiseksi, ei ole hyvä idea yrittää säästää rahaa. Tämä johtaa melko usein ongelmiin, joiden korjaaminen voi olla erittäin kallista, etkä varmasti säästä rahaa.

Halpa moottoriöljy voi johtaa mäntien kulumiseen ja polttoaineenkulutukseen. Moottori kuluu nopeammin ja sinun on myös tehtävä useammin öljynvaihto. Jopa halvat jarruosat voivat aiheuttaa vaurioita ja heikentää turvallisuutta. Käytät silloin enemmän rahaa jarrujen huoltoon, öljynvaihtoon ja moottorin huoltoon, mikä voi tulla melko kalliiksi.

Lisätietoja korkealaatuisista auton osista ja lisävarusteista on osoitteessa https://vianor.fi/