Bra med bilservice før vinteren

batteri- og ladekontrol

Vinteren er hard mot oss alle, og det samme gjør bilen vår. Det er noen tjenester som er bra å få gjort på bilen din før vintersesongen starter. Bilen må kunne starte når den er kald, bilens væske må ikke fryse og dekkene må være vintergodkjent. Dette betyr at du skal ha batteri- og ladekontroll og også dekkservice. De fleste kan fylle opp vaskevæske, og sjekke at alle lysene fungerer og bytte vindusvisker om nødvendig, fordi det kan være ganske skittent å kjøre om vinteren, og du vil bruke mye mer vaskevæske, og du trenger gode vindusviskere for å sikre at du har god og tydelig sikt.

Hvis du snart kommer med en bilservice, kan det lønne seg å få det gjort tidlig før vinteren begynner. Hvis det er langt til neste, kan det lønne seg å gjøre en kondisjonstest på bilen. De går da gjennom bilens viktigste deler og ser om noe må byttes ut eller vedlikeholdes. Du blir raskt kjent med tilstanden til bilen din, slik at du raskt kan løse problemer. Det er lettere å få det gjort med en gang enn å måtte løse problemer midt på vinteren. Problemer som ofte oppdages er slitte støtdempere og behovet for oljeskift, samt problemer med dekkene.

Når det gjelder dekkene, kan du sjekke selv at dekkene ikke er utslitte. Det er viktig at de har tilstrekkelig mønsterdybde for å kunne ha godt grep om snøen og også kunne motvirke slapsplaning. Det anbefales å kjøpe nye dekk når du går under 4 mm. Lufttrykket er også enkelt å kontrollere og fylle opp til det trykket som anbefales i bilens brukerhåndbok. Lufttrykket bør kontrolleres minst en gang i måneden på alle dekk, og mønsterdybden bør kontrolleres annenhver måned. Sjekk nivået på vaskevæske hver gang du fyller drivstoff.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/