Det finns inget dåligt väder, bara dåliga däck

vinterdäck

Som ordspråket säger finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Detsamma gäller för däck, att det inte finns dåligt väder bara olämpliga däck. Med korrekt val av däck kan du alltid köra säkert. När du bor i ett område som har ständigt växlande väder eller åtminstone mycket oförutsägbart väder där vinterförhållandena inte alltid garanteras, är det kanske inte den bästa lösningen att använda sommar- och vinterdäck. Här kan de bästa däcken vara allvädersdäck, som är perfekta för alla årstider och inte bara som en lösning för att undvika att växla till vinterdäck. De ger inte bara korrekt säkerhet utan ger också ett bra skydd mot vattenplaning, vilket både kan bero på vatten och slask. Detta ger dig lite extra skydd mot tidig snö som inte stannar på marken och lämnar därmed slask på vägarna. Allvädersdäcken är verkligen designade för alla årstider.

Huvudskillnaden mellan allvädersdäck och sommardäck är att allvädersdäcken är märkta med symbolen med “tre topps bergsnöflingor” som betyder att de har klassificerats för användning under svåra vinterförhållanden som snö och is. Detta är samma som vinterdäck, så de ger tillräcklig säkerhet på både snö, is och slask.

Sommardäck kan visa sig vara farliga när vägar förvandlas till en snöig, slaskig och isig röra jämfört med allvädersdäck, som är väl utrustade för att hantera exakt dessa förhållanden. Allvädersdäck erbjuder utmärkt hantering på våta, snöiga, isiga och torra vägar. Detta däck är tillräckligt flexibelt för att kunna användas året runt utan att offra säkerheten på vintern. Med nya innovationer som säkerställer prestanda i snöstormar, kraftigt regn eller solbränd asfalt kan du glömma prognosen oavsett årstid. De behåller förutsägbart grepp året runt, både våta och torra ytor.

Allvädersdäck kan ge hållbarhet under hela året och förhindrar slam och vattenplaning och ger grepp på både hala och hala ytor. Allvädersdäck erbjuder sinnesfrid eftersom du kommer att kunna hantera alla slags väder oavsett årstid. Detta tar också bort behovet av att planera däckbyte innan vintersäsongen kommer, något som kan vara svårt. Att få rätt tidpunkt för bytet till vinterdäck är inte så enkelt, särskilt eftersom höstvädret ofta är oförutsägbart. Den mest pålitliga förutsägaren för att närma sig vintern är att använda temperaturen, eftersom temperaturen närmar sig noll grader, desto mer sannolikt är det att du har snö.

Genom att använda temperaturen för att förutsäga att ditt däckbyte är mer tillförlitligt än att bara försöka få rätt tidpunkt för det första snöfallet. Eftersom vinterdäck överträffar sommardäck vid låga temperaturer är det mycket vettigt att byta däck baserat på låga temperaturer. Det är mycket viktigt att du redan har vinterdäck på din bil innan snön kommer, eftersom din körsäkerhet är beroende av att vinterdäcken är monterade i tid innan vintervädret kommer.

För mer information om allvädersdäck, besök: nokiantyres.se