Eri renkaat talvisäälle Euroopassa

Nastarenkaiden

Koska Eurooppa on iso maanosa, sää siellä vaihtelee paljon. Pohjoisilla alueilla on 4 selkeää vuodenaikaa, ja joillakin eteläisillä alueilla on periaatteessa vain kesä eikä ollenkaan talvea. Tästä syystä ei ole olemassa koko mantereen kattavia eurooppalaisia ​​säännöksiä. Tarjolla on jopa erilaisia ​​rengasvaihtoehtoja, ja Pohjoismaissa ei ole juurikaan jokakelin renkaita, koska läsnä on todellinen pitkä talvi, talvirenkaat ovat parempi ja turvallisempi vaihtoehto. Kun taas Euroopan keskiosassa jokakelin rengas on täydellinen vaihtoehto alueilla, joilla on satunnaista talvisäätä, eikä renkaanvaihdossa olisi mitään järkeä. Täällä saat turvallisen ajon ympäri vuoden vain yhdellä rengassarjalla. Ja jos alueella ei ole talvisäätä, voit käyttää kesärenkaita ympäri vuoden.

Pohjoismaissa on lakeja, joiden mukaan talvirenkaat on asennettava talviolosuhteissa. Nastarenkaiden osalta on myös varhaisin päivämäärä, jolloin voit asentaa ne autoosi, ja on viimeinen päivä, jolloin niitä voidaan käyttää kevään aikana. Molempia päivämääriä sovelletaan vain, jos talviolosuhteita ei ole. Jos alueella on vielä talvisää, kannattaa noudattaa järkeä etkä saa sakkoja. Keski- ja Etelä-Euroopassa joissakin maissa talvirenkaiden käyttöä on rajoitettu, ja toiset ovat tehneet siitä pakollisen. Pohjoismaiden lisäksi talvirenkaiden on oltava pakollisia talvikuukausina Virossa, Latviassa, Liettuassa, Bulgariassa, Sloveniassa ja Kroatiassa. Sitten sinulla on muutama maa, jossa se on pakollista, jos sää sitä vaatii, nämä ovat Luxemburg, Saksa, Itävalta, Tšekki, Romania ja Slovakia. Italia, Espanja ja Ranska tietyillä teillä vaativat sitä. Sitten on ne maat, joissa nastarenkaat ovat kiellettyjä. Näitä ovat Saksa, Kroatia, Slovenia, Slovakia, Unkari, Iso-Britannia, Tšekki ja Puola. Näiden lisäksi renkaat eivät ole sallittuja Sveitsissä moottoriteillä.

Nämä rajoitukset voivat tietysti aiheuttaa ongelmia, jos aiot ajaa Euroopan läpi talvirenkailla. Saksassa saat sakon, jos sinulla on nastarenkaat, etkä saa jatkaa matkaa ennen kuin vaihdat kitkarenkaisiin. Tämä voi aiheuttaa suuria haittoja ja olla melko kallista. Siksi on erittäin tärkeää suunnitella matkasi ja ottaa se huomioon myös tehdessäsi rengasvalintaa. Kun tietyt maat vaativat talvirenkaita, sinulla on oltava talviolosuhteisiin hyväksytyt renkaat ja 3 PMSF-symboli sivuseinällä. Kitkarenkaat ja talvihyväksytyt jokakelin renkaat ovat kunnossa kaikissa maissa ja täyttävät talviolosuhteisiin hyväksymisen vaatimukset.

Talvirenkaiden kanssa on aina tärkeää, että vaihdat ne ajoissa ennen lumen saapumista ja pitäydyt myös ajamasta kesärenkailla, kun teillä on lunta tai jäätä. Jokakelin renkaat ovat aina ajokelpoisia, jos ne vaan on hyväksytty talviajoon, mutta sinun on kierrettävä renkaita, jotta tasoitetaan etu- ja takarenkaiden kulumiserot.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi