Henkilöautosi talvirengasvaihtoehdot

Talven lähestyessä saatat miettiä, mitkä renkaat sinun pitäisi ostaa ajoneuvoosi. Jos sinulla on normaali henkilöauto, tarvitset normaalit auton renkaat etkä suurempia renkaita, jotka on tarkoitettu maastoautoille, kevyille kuorma-autoille ja pakettiautoille. Jos se ei myöskään ole sähköauto tai hybridi, sinun ei tarvitse etsiä erikoisrenkaita, joita suositellaan käytettäväksi näissä ajoneuvoissa. Sähköautoilla on suurempi renkaan kuluminen ja ne vaativat renkaita, jotka kestävät sekä akkujen aiheuttaman suuremman painon että suuremman vääntömomentin. Maastoautojen, kevyiden kuorma-autojen ja pakettiautojen talvirenkaissa ne ovat leveämpiä ja kestävät näiden raskaampien ajoneuvojen suuremmat kuormat.

Talvirenkaiden osalta ne on oltava optimoitu erilaisiin talviolosuhteisiin, kuten lumi, jää ja lumi. Se sisältää myös kaikki liukkaat olosuhteet, joita voi esiintyä talvella, mukaan lukien matalat lämpötilat alle nollan. Näihin tarkoituksiin on suunniteltava sekä kumiseos että kulutuspinta. Kumiseos on valmistettava siten, että kumi pysyy pehmeänä ja joustavana jopa hyvin matalissa lämpötiloissa, jotta kumi voi silti mukautua tien pintaan ja luoda paremman pidon. Pintakuvio on suunniteltava siten, että se kykenee käsittelemään lunta ja sohjoa, niin että lumi ei juutu kulutuspintaan vaan sen tulisi antaa kulutuspinnan työntää sohjo sivulle, jotta rengas pysyisi kosketuksessa tiehen. Jäätä ja kovaksi pakkaantunutta lunta varten sinun on luotettava joko metallinastoihin joita nastarenkaissa on, tai sitten tarttuviin hiukkasiin, jotka lisätään renkaan kulutuspintaan. Molemmilla tavoilla on hyvä saavuttaa hyvä pito jäällä, mutta metallinastat pystyvät tarjoamaan parhaan pidon.

Nastarenkaat eivät kuitenkaan ole sallittuja kaikissa maissa, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos asut maassa tai jos aiot vierailla tai ajaa sen läpi. Näissä tapauksissa nastattomat renkaat ovat silloin ainoa talvirengasvaihtoehto. Sinulla on myös mahdollisuus käyttää talvihyväksyttyjä jokasään renkaita, joiden etuna on se, että ne pystyvät käsittelemään kaikkia erilaisia ​​sääolosuhteita. Ne ovat myös nastattomia, mutta niissä on hybridipinta, joka kestää sekä lunta ja jäätä että sateita ja kuivia teitä koko lämpötilahaarukan. Tämä on täydellinen, jos asut alueilla, joilla on arvaamaton sää ja vain satunnaiset talvet.

Jos asuinalueellasi on pitkät talvet ja sinusta tuntuu, että tarvitset parhaan pidon ja turvallisuuden talvikaudella, sinun on parempi käyttää erillisiä talvirenkaita, nastoilla tai ilman. Nastojen ja nastattomien versioiden välinen päätös riippuu sitten siitä, mikä on sallittua ja mikä on mukavinta. Sinulla ei ole rajoituksia käytön suhteen ja voit matkustaa mihin tahansa. Vaikka niiden käytöstä ei ole rajoituksia kesäkaudella, niitä ei tulisi käyttää, vaan ne tulisi vaihtaa kesärenkaisiin heti talvikauden päättyessä.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi