Kontrollera om du behöver byta stötdämpare innan bilsemestern

konditionstest,

Det finns många saker som är bra att kontrollera på din bil innan du åker på en lång bilsemester. Många av dem är ganska självklara, som att se till att däcken är i bra skick och har rätt tryck samt att bromsarna är i bra skick. Stötdämparna glöms ofta bort och eftersom det finns fyra av dem på din bil kan det lätt hända att en eller flera är defekta och måste bytas. Detta bör göras innan du planerar en lång resa, eftersom dämparna trycket däcken mot bilen så har du bättre grepp och därmed kortare bromssträcka.

Körkomforten ökar också eftersom bilen gungar och kränger mindre vilket leder till behagligare åktur också för dina passagerare. Bilen kommer också att gunga när den träffar stötar vilket gör det svårare att kontrollera. Det äventyra säkerhet din hela familjens säkerhet, vilket inte är ett bra val. Därför är det viktigt att få det kontrollerat innan du ger dig iväg på en längre resa.

Om du har bra stötdämpare på din bil kommer du att göra din bil säkrare, kommer att skona dina däck såväl som det kommer att göra körningen mer bekväm. Dessa är alla fantastiska tillägg till en lång bilresa innan du åker ut. Det enklaste sättet att kontrollera dämparna är att köra via en bilverkstad och låta dem kontrollera dem eller ännu bättre göra en bilservice eller ett konditionstest, där de testar bilens kritiska delar för att säkerställa att den är i gott skick innan du ger dig av. På det här sättet kan du fixa eventuella problem innan de växer och orsaka större problem, vilket du inte vill ska hända när du är på väg. Det kommer förmodligen att bli dyrare och det kan förstöra semestern för dig och din familj.

För att säkerställa att du inte slösar pengar när du kör, är det bäst att du kontrollera däcktrycket innan du ger dig av. Lågt däcktryck kan snabbt öka dina kostnader för din resa genom att bilen konsumerar mer bränsle. Däckslitaget ökar också när du kör med för lågt tryck. Så detta är en snabb, enkel och gratis lösning på ett problem som kan orsaka problem om du inte åtgärdar det.  Du bör mäta trycket innan du ger dig av när bilen är fullastad och familjen sitter i bilen och däcken bör vara kalla, så börja resan med detta stop. Kan vara ett bra tillfälle att köpa lite bilgodis till resan.

Kontrollera att dina sommardäck har mer än 4 mm mönsterdjup, så att du kan köra säkert hela sträckan. Om du är på gränsen så är det värt att byta däck innan du ger dig iväg, så att du kan köra säkert. Nya däck med lågt rullmotstånd bör ge lägre bränsleförbrukning och se till att du kan köra säkert både på torra och blöta vägar. Då det inte är säkert att köra med däck som har under 4 mm och du ska köra långt är båda en bra indikation att du bör byta innan din resa så att du kan undvika olyckor med kortare bromsavstånd och bättre förmåga att undvika vattenplaning.

För mer information om stötdämpare, besök: https://vianor.se/