Koska on oikea aika vaihtaa talvirenkaisiin?

kesärenkaat

Se kuulostaa melko yksinkertaiselta kysymykseltä, silti monet ihmiset kaipaavat siihen vastausta joka vuosi. Ihmiset yllättyvät aina kun talvisää vihdoin tulee ja joillakin on vielä kesärenkaat autossa. Tämä osoittaa, että ajankohtaa on joko vaikea suunnitella tai ennustaa. Paras aika renkaanvaihtoon on tietysti päivää ennen lumen tai talvikelien alkamista. Talvikelit eivät tarkoita vain lunta tai jäätä, vaan myös miinusasteita. Useimmat ihmiset eivät ymmärrä, että talvirenkaat ovat ylivertaisia ​ miinusasteilla.

Kesärenkaat eivät toimi hyvin talviolosuhteissa, koska niitä ei ole suunniteltu näihin olosuhteisiin. Käytetystä kumiseoksesta tulee kovaa, kun lämpötila laskee nollan alle. Kun sinulla on kova rengas, se vaikuttaa negatiivisesti kitkaan ja siten myös pitoon, verrattuna pehmeään renkaaseen. Tämä vaikeuttaa riittävän pidon saamista alhaisissa lämpötiloissa ja vaikuttaa jarrutusmatkaan. Siksi tarvitset talvirenkaita jo talvilämpötilojen alkaessa. Lumen tulon odottaminen on liian vaarallista, ja et välttämättä ehdi vaihtamaan, jos odotat sitä koska lumella on taipumus tulla melko äkillisesti.

On parempi vaihtaa joko sen kuukauden mukaan, jolloin lumi yleensä tulee, tai sitten vain lämpötilan mukaan. Lämpötila on yleensä tarkempi ja helpompi ennustaa ja hallita. Näin on helpompi varmistaa, että talvirenkaat ovat autossasi ennen lumen tuloa. Riippuen renkaistasi, nastarenkaat tai nastattomat renkaat voivat vaikuttaa myös vaihtotarpeeseen, koska nastarenkailla on tiettyjä rajoituksia sille, milloin ne aikaisintaan voidaan asentaa ja mistä päivästä ne on poistettava ja vaihdettava kesärenkaisiin.

On hyvä varmistaa, että vaihdat talvirenkaisiin mahdollisimman aikaisin, jotta voit ajaa turvallisesti lumen tullessa eikä sinun tarvitse huolehtia joka päivä sataako lunta. Nastattomilla renkailla ei ole rajoituksia, mutta ne voidaan asentaa nastarenkaisiin sovellettavien rajoitusten mukaisesti.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://vianor.fi/