Kuinka vierintävastus vaikuttaa auton polttoainetaloudellisuuteen

talvirenkaissa

Vierintävastus on tärkeä renkaiden mitta, koska sillä on vaikutusta polttoainetaloudellisuuteen ja renkaiden kulumiseen. Vierintävastus on korostettu EU: n rengasmerkinnöissä, jossa se on määritelty polttoainetaloudellisuudeksi. Tämän avulla voit helposti vertailla auton renkaita nähdäksesi mitkä renkaat ovat alhaisimmalla vierintävastuksella ja siten parhaalla mahdollisella polttoainetaloudellisuudella. Sähköautoissa tai hybrideissä tämä tarkoittaa, että vähemmän sähköä käytetään ja että pääset kauemmaksi jokaisella latauksella.

Vierintävastuksella tarkoitetaan voimaa, joka tarvitaan renkaan eteenpäin liikkumisen ylläpitämiseksi suorassa linjassa vakionopeudella. Siksi mitä suurempi renkaan vierintävastus on, sitä pienemmäksi autosi polttoainetaloudellisuus tulee. Siksi on tärkeää valita renkaat, joilla on alhainen vierintävastus, koska ne voivat säästää 1–4 prosenttia litralla. Tämä yhdessä sileän ja rauhallisen ajon kanssa voi säästää jopa 10 prosenttia polttoainetaloudessa.

Sijoittaessasi uusiin renkaisiin autosi on tärkeää löytää renkaat, joilla on alhainen vierintävastus. EU: n rengasmerkinnät helpottavat nykyään renkaan löytämistä, jolla on alhainen vierintävastus, koska lain mukaan jokaisella EU: ssa myytävällä renkaalla on oltava tämä merkintä. Se koskee kesärenkaita, kun taas talvirenkaissa se ei ole oikeastaan ​​edustava, koska vierintävastus mitataan renkaiden normaalin käyttölämpötilan ulkopuolella.

Se ei myöskään kesärenkaiden suhteen ole ainoa tekijä, joka sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi uusia kesärenkaita, koska luotat myös voimakkaasti renkaiden turvallisuuteen. Sinun on löydettävä renkaat, joilla on myös hyvä märkäpito ja kyky estää vesiliirtoa. Märkäpito on korostettu EU-rengasmerkinnöissä, joten jos löydät AA-luokan renkaan, joka on rengas, joka saa arvosanan A polttoainetaloudellisuudesta ja märkäpidosta, tiedät, että olet löytänyt hyvän renkaan. Voit myös tarkistaa kesärenkaiden rengastestit varmistaaksesi, että renkaat, joihin aiot investoida, ovat osoittautuneet hyviksi verrattuna muihin renkaisiin olosuhteissa, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin useimmiten kohtaa. Jos sinulla on hybridi-sähköauto, sinun on tarkistettava, että sen lisäksi sillä on alhainen vierintävastus, sitä suositellaan käytettäväksi sähköautoissa, joissa renkaan kuluminen on nopeampaa.

Vaikka ostaisit uusia jokakelin renkaat, varmista, että niillä on matala vierintävastus. Tässä renkaassa on monia uusia tekniikoita, jotka mahdollistavat erinomaisen märkäpidon, tasaisen ajon ja pitkän kulutuspinnan käyttöiän ympäri vuoden.

Sijoittaminen matalan vierintävastuksen renkaisiin säästää polttoainetta ja ympäristöä. Kun sijoitat uuteen rengaskokoonpanoon, varmista, että tarkistat EU: n rengasmerkinnöissä polttoainetaloudellisuuden ja tiedät, että sen ansiosta renkaat kestävät pidempään ja aiheuttavat vähemmän ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja renkaista, joilla on alhainen vierintävastus, käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi