Miksi on tärkeää vaihtaa talvirenkaat ennen lumen tuloa

Talvirenkaiden

Talvirenkaat ovat, kuten nimestä käy ilmi, renkaat, joita käytetään talvikaudella. On joitain asioita, jotka erottavat ne kesärenkaista, joten ne sopivat paremmin talviolosuhteisiin. Yksi näistä on se, että niissä käytetään kumisekoitetta, joka on optimoitu mataliin lämpötiloihin. Tämän seurauksena talvirenkaat pysyvät pehmeinä talvikaudella vallitsevissa lämpötiloissa. Tämän ansiosta renkaat voivat sopeutua alustaan ja kumi puristuu tien mikro-onteloihin suuren kitkan aikaansaamiseksi. Kesärengas muuttuisi kovaksi näissä matalissa lämpötiloissa eikä se kykenisi sopeutumaan alustaan. Talvirenkaiden käyttö kesällä tekee renkaista liian pehmeät ja ne kuluvat siten nopeammin.

Siksi on erittäin tärkeää vaihtaa renkaat kesän ja talven välillä, jotta sinulla on parhaat mahdolliset renkaat säähän ja lämpötilaan. Kesärenkaissa talvella sinulla on hyvin vähän pitoa ja talvirenkaat kesällä kuluvat liian nopeasti, mutta sinulla on paljon pitoa. Tässä mielessä on tietysti parempi jättää talvirenkaat hieman liian pitkään tai vaihtaa ne hieman liian aikaisin verrattuna siihen, että käytät kesärenkaita kun on liian kylmä tai jos on talvinen sää.

Erilaisten kumiyhdisteiden lisäksi niillä on myös hyvin erilainen kulutuspinnan muotoilu ja ominaisuudet. Nastarenkaissasi on metallipultit, jotka tulevat ulos kulutuspinnasta, jotta sinulla on parempi pito ja pito jäisillä pinnoilla. Niissä on myös kulutuspinta, joka on optimoitu pitoon lumella ja kykenee käsittelemään loskaa ilman loskaliirron vaaraa. Ilman sopivaa kulutuspintaa ja riittävää urasyvyyttä, jonka on oltava vähintään 4 mm, renkailla ei ole turvallista ajaa. Sinun tulisi vaihtaa uusiin renkaisiin, kun saavutat 4 mm, ja varmista, että kierrätät renkaiden paikkoja jokaisen kauden välillä, jotta voit ostaa täydellisen 4 renkaan sarjan ostaessasi.

Jos et vaihda talvirenkaisiin talviolosuhteissa, rikot lakia ajaessasi autoa. Siihen liittyy myös suuri vaara sekä itsellesi että muille tiellä pysyville. Se on laitonta, koska on vaarallista ajaa kesärenkailla, samalla tavalla kuin on laitonta ajaa ilman turvavöitä. Turvallisuuden lisäämiseksi sinun tulisi myös valita oikea rengas sen mukaan, missä ajat. Jos ajat enimmäkseen rannikon lähellä tai lähellä isoa järveä, olosuhteet ovat yleensä hyvin jäiset ja saatat tarvita enemmän pitoa jäällä, joka on saatavana nastarenkailla. Jos kohtaat enimmäkseen lumisia olosuhteita, voit ajaa nastattomilla renkailla.

Nastarenkaisiin liittyy enemmän lakeja, ja joissakin maissa ne on kielletty, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos yrität ylittää kansalliset rajat nastarenkailla, joten sinun on tarkistettava, mikä on sallittua ja mikä ei. Pohjoismaat säätelevät myös nastarenkaiden käyttöaikaa, mutta nastattomiin renkaisiin ei ole rajoituksia. Joten sinulla on hieman enemmän vapautta, kun sinulla ei ole nastarenkaita, mutta jos haluat parhaan mahdollisen pidon jäällä, sinun on valittava nastarenkaat.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://vianor.fi/