Miksi talvirenkaat ovat hyvä valinta myös maastoautoille

Talvirenkaiden käyttö talviolosuhteissa ajettaessa on hyvä valinta myös maastoautoille. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaissa on ”Three Peak Mountain Snowflake” -tunnus, joka osoittaa, että ne ovat läpäisseet tiukat testit talviolosuhteissa. Tämä eroaa M + S-merkinnästä, jonka renkaanvalmistaja voi kiinnittää renkaisiinsa osoittaakseen, että kulutuspinta on suunniteltu syvälle ja löysälle pinnalle, kuten mutaisille ja lumisille teille. Se ei osoita, kuinka hyvin renkaat pystyvät hoitamaan nämä olosuhteet tai jos ne kovenevat matalissa lämpötiloissa johtuen kumiseoksen optimoinnista lämpimiin lämpötiloihin.

Se on erittäin tärkeää myös maastoautoille ja mahdollisesti vieläkin tärkeämpää, koska ne ovat paljon raskaampia kuin henkilöautot ja niiden on luotettava hyvään pitoon voidakseen jarruttaa. Se on todella tärkeää sähköautoille, hybrideille ja maastoautoille, koska ne kaikki ovat paljon raskaampia ajoneuvoja. Kun käytät talvirenkaita, varmista, että käytät niitä aina kaikissa neljässä renkaassa äläkä yritä käyttää vain kahta talvirenkaiden pyörää, sillä sinulla on oltava hyvä pito kaikkialla autossa, jotta voit varmistaa hyvän pidon ja vakauden ajon aikana. Ilman hyvää ajoneuvon hallintaa talviajo vaikeutuu entisestään.

Tarvitsetko autoosi nastarenkaat vai jos pystytkö hallitsemaan autoasi nykyaikaisilla nastattomilla renkailla, riippuu muutamista tekijöistä. Se riippuu pohjimmiltaan siitä, millaista ajoa teet, missä asut ja millaisia ​​sääolosuhteita kohtaat. Mikään ei voi voittaa pitoa ja kitkaa, varsinkaan sivuttaista pitoa, jonka nastoitettu talvirengas voi antaa. Periaatteessa nastarenkaissa, kuten Nokian Hakkapeliitta 8 -maastoautossa, käytetään korkealaatuisia nastoja, jotka antavat erinomaisen pidon ja kitkan, erityisesti sivuttaisen kitkan, mikä auttaa sinua hallitsemaan autoasi myös mustalla jäällä. Nastarenkaassa on yksi iso haittapuoli: melun ja vierintävastuksen kasvu. Tämä on jotain, josta on tulossa vähemmän ongelma, kun syntyy uusia tekniikoita, kuten Nokian “eco stud system”. Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -renkaissa on myös erityisesti muodostettu seos nastojen alla melun vähentämiseksi. Joten yhteenvetona, kun päätät ostaa nastoitettuja tai nastattomia renkaita, sinun on otettava huomioon asuinpaikkasi, mitä ajat ja mukavuus asteesi ajaessasi lumella ja jäällä.

Jos  tähyät nastattomien renkaiden markkinoille, Nokian Hakkapeliitta LT3 on erinomainen rengas, jonka kulutuspinnan syvyys on 13,5 mm – 14,5 raskaammille ajoneuvoille, kuten kevyille kuorma-autoille. Nämä renkaat tarjoavat enemmän kestävyyttä ja paremman mittarilukeman. Tämä kulutuspinnan muotoilu auttaa parantamaan vakautta ja ohjausvastetta. Uudessa nuolenmuotoisessa kuviossa on syvemmät urat, jotka lisäävät sohjoliirron vastustuskykyä ja itsepuhdistumiskykyä syvässä lumessa ajettaessa. Talvirenkaat on yleensä valmistettu kumiseoksista, jotka pysyvät joustavina ja pehmeinä myös kylmissä talvilämpötiloissa. Joten riippumatta siitä, päätitpä sitten hommata nastalliset tai nastattomat talvirenkaat maastoautoosi, se on edelleen paras valinta kylmissä sääolosuhteissa. Valitsitpa nastalliset tai nastattomat renkaat talvella, erilliset talvirenkaat ovat edelleen parhaiten suoriutuvat renkaat maasturiisi talvella.

Lisätietoja maastoautojen talvirenkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/