Se till att inte använda billiga delar när du servar eller reparerar din bil

billiga däck

En bil behöver bra och pålitliga delar för att fungera optimalt. När du lämnar in bilen för bilservice eller reparation se till att verkstaden använder delar som är avsedda att hålla. Om du använder delar som är billiga kommer det ofta inte att hålla så länge. Kostnaden för att byta ut delarna tidigare än väntat kommer att äta upp alla besparingar du gör genom att använda en billig verkstad som inte använder originaldelar. Därför måste auktoriserad servicestation köpa OEM-delar eller delar av liknande kvalitet för att garantierna ska vara giltiga. Billiga delar kan också gå sönder och orsaka större och dyrare skador på motorn eller bilen.

Billiga stötdämpare håller inte så länge som högkvalitativa stötdämpare och måste bytas ut oftare och under deras livstid kanske de inte ens ger samma stötdämpande upplevelse som de av högre kvalitet. Detta kan påverka din körkomfort och eftersom stötarna också pressar däcken kvadratisk mot vägytan kan bromsavståndet påverkas på ett negativt sätt, vilket ökar risken för olyckor.

Däck är ett annat bra exempel där att köpa billiga däck kan förvandlas till en dyr affär som kostar dig mycket mer pengar än du sparade och minskar din säkerhet medan du kör. Billigare däck har generellt högre rullmotstånd, vilket gör att de slits ut snabbare och de kommer också att konsumera mer bränsle när du kör. De tenderar också att ha sämre grepp som leder till längre bromsavstånd, vilket kan leda till att du hamnar i en olycka. När det gäller vinterdäck är du mycket beroende av slitbanemönstret och designen, så ett dåligt däck kan minska din säkerhet avsevärt och öka risken för olyckor. Försök alltid att köpa premium-däck av hög kvalitet med de bästa egenskaperna för de förhållanden som du planerar att köra i. Bra däck kommer hålla längre om du tar hand om dem, vilket inkluderar att kontrollera däcktryck, rotation av däcken och att du inspekterar dem så att de är fria från sprickor och andra skador.

Så låt inte priset på delarna lura dig och låt dig tro att du faktiskt kommer att spara pengar på lång sikt. Att köpa billiga delar är ok när det gäller vissa saker, där du kanske bara använder varan några gånger och kvaliteten inte är så viktig. Men för föremål som borde hålla och behövs för att se till att bilen är i gott skick och att du kan köra säkert är det inte en bra idé att försöka spara lite pengar. Detta kommer ganska ofta att leda till problem som kan vara mycket kostsamma att fixa och du kommer nästan säkert inte att spara pengar.

Billig motorolja kan leda till högre slitage på kolvar och leda till högre bränsleförbrukning. Du kommer att slita ut motorn snabbare och även behöva göra mer frekventa oljebyten. Även billiga bromsdelar kan leda till skador och minskad säkerhet. Du kommer spendera mer pengar på bromsservice, oljebyten och motorservice som kan bli ganska dyrt.

För mer information om högkvalitativa bildelar och tillbehör, besök: https://vianor.se/