Sjekk om du trenger å bytte støtdemper før bilferien

tilstandsrapport

 

Det er mange ting som er bra å sjekke på bilen din før du drar på en lang bilferie. Mange av dem er ganske opplagte, for eksempel å sørge for at dekkene er i god stand og har riktig trykk og at bremsene er i god stand. Støtdemperne blir ofte glemt, og siden det er fire av dem på bilen din, kan det lett skje at en eller flere er mangelfulle og må byttes ut. Dette bør gjøres før du planlegger en lang tur, da demperne presser dekkene mot bilen slik at du får bedre grep og dermed kortere bremseavstand.

Kjørekomforten øker også fordi bilen svinger og vipper mindre, noe som fører til en mer behagelig kjøretur for passasjerene dine også. Bilen vil også sprette når den treffer støt, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere. Det setter sikkerheten for hele familien i fare, noe som ikke er et godt valg. Derfor er det viktig å få støtdemperne sjekket før du legger ut på en lengre reise.

Hvis du har gode støtdempere på bilen din, vil du gjøre bilen tryggere, skåne dekkene dine så vel som det vil gjøre kjøringen mer komfortabel. Dette er alle gode tillegg til en lang kjøretur før du drar ut. Den enkleste måten å sjekke spjeldene er å kjøre gjennom et bilverksted og la dem sjekke dem eller enda bedre gjøre en tilstandsrapport, hvor de tester bilens kritiske deler for å sikre at den er i god stand før du reiser. På denne måten kan du løse eventuelle problemer før de vokser og forårsake større problemer, som du ikke vil skje når du er på veien. Det vil sannsynligvis bli dyrere, og det kan ødelegge ferien for deg og din familie.

For å sikre at du ikke kaster bort penger mens du kjører, er det best å sjekke dekktrykket ditt før du setter i gang. Lavt dekktrykk kan raskt øke reisekostnadene dine ved å konsumere mer drivstoff. Dekkslitasje øker også når du kjører med for lavt trykk. Så dette er en rask, enkel og gratis løsning på et problem som kan forårsake problemer hvis du ikke fikser det. Du må måle trykket før du reiser når bilen er fulladet og familien er i bilen og dekkene skal være kalde, så start reisen med dette stoppet. Kan være en god mulighet til å kjøpe litt bilgodteri til turen.

Sjekk at sommerdekkene har en mønsterdybde på mer enn 4 mm, slik at du kan kjøre trygt hele distansen. Hvis du er ved grensen, er det verdt å bytte dekk før du reiser, slik at du kan kjøre trygt. Nye bildekk med lav rullemotstand skal gi lavere drivstofforbruk og sikre at du kan kjøre trygt på både tørre og våte veier. Ettersom det ikke er trygt å kjøre med dekk som har mindre enn 4 mm og du må kjøre lenge, er begge en god indikasjon på at du bør bytte før turen, slik at du kan unngå ulykker med kortere bremseavstand og bedre evne til å unngå vannplaning.

For mer informasjon om støtdempere, besøk: https://vianor.no/