SUV-däckalternativ för vintersäsongen

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

SUV är tyngre fordon än en vanlig personbil, vilket gör valet av vinterdäck av god kvalitet ännu viktigare. När det gäller körning under vinterförhållanden måste du ha vinterdäck som är godkända för dessa förhållanden. Det finns några däckalternativ som är godkända även för stadsjeepar, de är vinterdäck för stadsjeepar och vinterdäck för stadsjeepar. Det är viktigt att välja däck som möjliggör ultimat grepp för att säkerställa korrekt grepp och hantering, de måste också tillgodose den tyngre vikten hos dessa fordon. SUV vinterdäcken ger utmärkt hantering under alla vinterförhållanden men bör kompletteras med SUV sommardäck. SUV: s all-vädersdäck möjliggör utmärkt hantering på snöiga, isiga och slampiga vägar och ger skydd för hydroplanering på slask och kan användas året runt.

Även tuff en SUV-mässa bättre på våta vägar jämfört med en personbil med allt annat lika är det inte att säga att personbilar med högkvalitativa däck jämfört med en SUV med slitna däck inte skulle vara bättre. Det bästa skyddet mot vattenplanering är en uppsättning högkvalitativa däck som är i gott skick med korrekt slitbanedjup och ordentligt uppblåsta. Det bästa du kan göra om du börjar vattenplana är att köra rakt och släppa gasen för att försöka få tillbaka vägens känsla och kontroll över din bil. För att försöka undvika vattenplanering, se framåt och undvik stora pölar och minska hastigheten under regniga förhållanden.

Om du har en el- eller hybrid-SUV måste du ha däck som rekommenderas för elfordon. Det nya sortimentet av vinterdäck från Nokian Tyres är tre däck, 2 dubbfria och 1 dubbat alternativ rekommenderas alla för elbilar och för vanliga bensinbilar.

Dubbdäckalternativet är Nokian Hakkapeliitta 9 SUV, som har den patenterade dubbla dubbtekniken för överlägset grepp eftersom den har en uppsättning pinnar för mitten av däcket och en för däckkanterna. Detta ger bra grepp i körriktningen för accelerationer och bromsning och sedan dessutom bra sidogrepp för kurvtagning och omkörning. Tapparna är också av eco-dubbtyp som minskar vägslitage och buller.

För de icke-dubbade däcken har du Nokian WR SUV 4 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, som båda har utmärkt grepp på snö, is och slask och använder kryokristaller och innovativa sajpar inbyggda i slitbanan för att ge bra grepp på is. Slitbanan är också optimerad för bra grepp på snö och förmåga att skjuta bort slam genom kanalerna i slitbanan för att förhindra att slaskplaning uppstår vid körning i våt snö.

Alla SUV-däck har aramidförstärkta sidoväggar, samma material som används i skottsäkra väst och kan skydda mot vassa stenar och föremål vid körning samt trottoarkanter vid parkering. Detta ger mycket hållbarhet vid körning oavsett om det körs på väg eller i staden.

För mer information om olika SUV-däckalternativ, besök: www.nokiantyres.se