Tarkista,onko sinun vaihdettava iskunvaimennin ennen autolomaa

renkaat

On monia asioita, jotka on hyvä tarkistaa autossasi ennen pitkää autolomaa. Monet niistä ovat varsin ilmeisiä, esimerkiksi sen varmistaminen, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja oikeassa paineessa ja että jarrut ovat hyvässä kunnossa. Iskunvaimentimet unohdetaan usein, ja koska niitä on autossasi neljä, voi helposti käydä niin että yksi tai useampi on viallinen ja on vaihdettava. Tämä tulisi tehdä ennen pitkän matkan suunnittelua, koska vaimentimet painavat renkaita autoa vasten, jotta sinulla olisi parempi pito ja siten lyhyempi jarrutusmatka.

Ajomukavuus kasvaa myös, koska auto kääntyy ja kallistuu vähemmän, mikä johtaa myös matkustajien mukavampaan ajoon. Auto myös pomppii, kun se osuu johonkin mikä vaikeuttaa hallintaa. Se vaarantaa koko perheesi turvallisuuden, mikä ei ole hyvä valinta. Siksi on tärkeää saada se tarkistettavaksi ennen pitkää matkaa.

Jos autossasi on hyvät, teet autostasi turvallisemman, säästät renkaitasi ja se tekee iskunvaimentimet ajon mukavammaksi. Nämä ovat kaikki hienoja lisäyksiä pitkälle ajomatkalle ennen lähtöä. Helpoin tapa tarkistaa pellit on ajaa auton palvelupisteet

läpi ja antaa heidän tarkistaa ne tai vielä paremmin tehdä auton kuntotarkastus, jossa he testaavat auton kriittiset osat varmistaakseen, että se on hyvässä kunnossa ennen lähtöä. Tällä tavoin voit korjata ongelmat ennen kuin ne kasvavat ja aiheuttavat suurempia ongelmia, joita et halua, kun olet tien päällä. Se tulee todennäköisesti kalliimmaksi ja voi pilata loman sinulle ja perheellesi.

Varmistaaksesi, ettet tuhlaa rahaa ajon aikana, on parasta tarkistaa rengaspaine ennen lähtöä. Alhainen rengaspaine voi nopeasti lisätä matkakustannuksia kuluttamalla enemmän polttoainetta. Renkaiden kuluminen kasvaa myös, kun ajat liian alhaisella paineella. Joten tämä on nopea, helppo ja ilmainen ratkaisu ongelmaan, joka voi aiheuttaa ongelmia, jos et korjaa sitä. Sinun tulisi mitata paine ennen lähtöä, kun auto on täysin kuormitettu ja perhe on autossa ja renkaiden tulee olla kylmiä, joten aloita matka tällä pysähdyksellä. Voi olla hyvä tilaisuus ostaa autokarkkia matkalle.

Tarkista, että kesärenkaiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, jotta voit ajaa turvallisesti koko matkan. Jos olet rajalla, renkaat kannattaa vaihtaa ennen lähtöä, jotta voit ajaa turvallisesti. Uudet renkaat, joilla on alhainen vierintävastus, vähentävät polttoaineenkulutusta ja varmistavat että voit ajaa turvallisesti sekä kuivilla että märillä teillä. Koska alle 4 mm: n renkailla ei ole turvallista ajaa ja sinun on ajettava pitkään, se on hyvä osoitus siitä, että sinun on vaihdettava ennen matkaa, jotta voidaan välttää onnettomuuksia lyhyemmillä jarrutusmatkoilla ja paremmalla kyvyllä välttää vesiliirtoa.

Lisätietoja iskunvaimentimista on osoitteessa https://vianor.fi/