Turvallinen talviajo vaatii oikeanlaisen renkaan

talvirenkaat

Talvella ajaminen on tietysti haastavaa, koska lumi ja jää tekevät ajamisesta erittäin vaikeaa, joten ei ole mitään tekosyitä olla varautumatta siihen. Oikealla renkaiden valinnalla voit tehdä siitä paljon helpompaa. Sinulla on oltava laadukkaat talvirenkaat, joko nastarenkaat tai kitkarenkaat, asuinpaikastasi riippuen. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikissa maissa, mikä tekee niistä vähemmän käteviä, jos aiot ajaa maarajojen yli. Niihin liittyy myös rajoituksia ajanjaksolle, jonka aikana niitä saa käyttää. Nastarenkaat toimivat paremmin jäällä kuin kitkarenkaat, kun ne ovat yhtä hyviä lumella ja lumisohjossa. On kuitenkin erittäin tärkeää varmistaa, että renkaat on asennettu hyvissä ajoin ennen talvisäätä. On tärkeää ymmärtää, että kesärenkaat eivät ole hyviä talvisäässä.

On kaksi pääasiallista syytä, miksi on vaarallista ajaa kesärenkailla talvisäässä. Yksi syy on, että kesärenkaissa käytettyä kumiseosta ei ole suunniteltu talvilämpötiloihin, joten kun lämpötila laskee alle nollan, kumi muuttuu kovaksi ja menettää joustavuutensa. Tämä vähentää kitkaa, jota renkaat voivat muuten aiheuttaa, kun kumi painuu tienpintaan. Tämä lisää kitkaa ja antaa sinulle hyvän otteen, mutta se häviää, kun kovuus estää kumin puristumista onteloihin ja kitka häviää. Tämä kitka antaa sinulle pitoa, jota tarvitset ajaessasi talviolosuhteissa. Toinen syy on se, että kesärenkaiden kulutuspintaa ei ole suunniteltu käsittelemään lunta, jäätä ja lumisateita, mikä tekee niistä erittäin vaarallinen ajaa, koska niillä ei ole perusteita talviolosuhteiden käsittelemiseen.

Nastarenkaissa käytetään metallitappeja ovat renkaan kulutuspinnassa luomassa riittävän pidon jäällä, ja ne käyttävät ainutlaatuista kulutuspinnan muotoilua varmistaakseen hyvän pidon ja pidon lumella. Lumen kanssa on tärkeää, että lumi ei tartu kulutuspintaan ja ettei se ala keräämään lumikerrosta kuin liikkuva lumipallo. Urien on oltava riittävän leveät ja muotoillut vastaavasti tämän estämiseksi. Sama pätee sohjoliirron estämiseksi. Kitkarenkaat käyttävät samankaltaisia ​​kulutuspintakuvioita, mutta niihin on lisätty muita ominaisuuksia, jotka voivat luoda pitoa jäällä, koska niissä ei ole nastoja.

Siksi on erittäin tärkeää, että suunnittelet renkaanvaihdot hyvissä ajoin, jotta olet valmis ja et yritä ajaa kesärenkailla talviolosuhteissa. Renkaiden vaihto hyvissä ajoin on todella tärkeää, jotta et aloita talvikautta onnettomuudella, joka olisi voitu välttää, jos olisit vaihtanut renkaat. Jos ammattilaiset tekevät renkaanvaihdon puolestasi tämä voi olla sekä erittäin turvallinen vaihtoehto että helppoa. He myös tarkistavat renkaat ja varmistavat, että ne ovat hyvässä kunnossa ennen niiden asentamista. Vaihtoehto renkaiden vaihtamiselle on, että käytät jokakelin renkaita, joita voidaan käyttää ympäri vuoden ja jotka voivat olla mielenkiintoinen vaihtoehto Keski-Euroopassa, jossa talvet eivät ole yhtä yleisiä kuin Pohjoismaissa.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi