Valitse talvirenkaat, jotka parantavat turvallisuutta

Autossasi olevien renkaiden on varmistettava asianmukainen turvallisuus ajaessasi ja mahdollistettava auton optimaalinen suorituskyky. Väärä renkaiden valinta voi aiheuttaa huonon ajokokemuksen ja jopa vaarallisen, jos sinulla on turvattomat renkaat. Sinun on varmistettava, että sekä kesärenkaat että talvirenkaat ovat laadukkaita. Renkaat on vaihdettava, kun kulutuspinnan syvyys on saavuttanut 4 mm, koska renkaat menettävät paljon tärkeimpiä turvaominaisuuksiaan, kun tämä kynnys saavutetaan.

Talvirenkaita on saatavana sekä nastarenkaina että nastattomina renkaina. Ne molemmat ovat hyviä kaikissa talviolosuhteissa, joihin kuuluvat kylmät lämpötilat sekä lumi, jää ja sohjo. Talvirenkaat ovat itse asiassa parempia kuin kesärenkaat alle nollan lämpötilassa, joten sinun ei tarvitse odottaa lumen tai jään saapumista ennen renkaanvaihtoa. Vaihda renkaat sen sijaan heti, kun keskilämpötila lähestyy nollaa. Tämä parantaa talvirenkaiden turvallisuutta alhaisissa lämpötiloissa ja olet sitten valmis lumen ja jään saapuessa. Talvisään saapuessa on erittäin vaarallista ajaa kesärenkailla, joten sinun on oltava valmistautunut ja talvirenkaat on oltava asennettuna ennen ensimmäisen lumen saapuessa.

Rengasvalinta riippuu asuinpaikastasi ja ajamisestasi. Jos asut alueilla, joilla on paljon jäisiä teitä, nastarenkaat on parempi vaihtoehto, koska metalliset nastat tarjoavat paremman pidon jäällä ja pakkaantuneella lumella. Jos asut alueilla, joilla on enemmän lumipeitteisiä teitä, molemmat rengasvaihtoehdot ovat hyvät. Jos kuitenkin ajat talvikaudella ajaa paljon muualle tai Eurooppaan, jossa nastarenkaat eivät ole sallittuja, on parempi valita nastattomat renkaat, koska ne ovat sallittuja kaikissa maissa.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi