Varför vinterdäck är ett bra val även för stadsjeepar

dubbdäcken

Att använda vinterdäck vid körning under vinterförhållanden är ett bra val även för stadsjeepar. Detta beror på att vinterdäcken har “Three Peak Mountain Snowflake” -emblemet som betyder att de har klarat stränga prestandatester under vinterförhållanden. Detta skiljer sig från M+S-märkningen som däcktillverkaren kan sätta på sina däck för att indikera att slitbanan är utformad på djupa och lösa ytor som leriga och snöiga vägar. Det anger inte hur bra däcken klarar av dessa förhållanden eller om de blir hårda vid låga temperaturer på grund av att gummiblandningen är optimerad för varma temperaturer.

Det är mycket viktigt även för stadsjeepar och möjligt ännu mer eftersom de är mycket tyngre än personbilar och behöver förlita sig på bra dragkraft för att kunna bromsa. Det är faktiskt mycket viktigt för elbilar, hybrider och SUV eftersom de alla är mycket tyngre fordon. När du använder vinterdäck, se till att alltid använda dem på alla fyra hjulen och inte försöka använda bara vinterdäck på två av hjulen, eftersom du måste ha bra grepp runt bilen för att säkerställa bra grepp och stabilitet vid körning. Utan god kontroll över ditt fordon blir vinterkörningen ännu svårare.

Om du behöver dubbdäcken på en SUV eller om du klarar av moderna dubbfria däck beror det på några få faktorer. Det beror i princip på vilken typ av körning du ska göra, var du bor och vilken typ av väderförhållanden du kommer att stöta på. Ingenting kan slå greppet och dragkraften, särskilt lateral dragkraft, som ett dubbat vinterdäck kan ge. I grund och botten använder dubbdäck som Nokian Hakkapeliitta 8 SUV högkvalitativa dubbar som ger exceptionellt grepp och grepp, särskilt lateralt grepp som hjälper dig att behålla kontrollen över din bil även på svart is. Det finns en stor nackdel med dubbdäck och det är buller och ökat rullmotstånd. Detta är något som blir ett mindre problem eftersom nya tekniker som Nokian “eco stud system” dyker upp. Nokian Hakkapeliitta 8 SUV-däck har också en särskilt formulerad sammansättning under tapparna för att minska bullret. Så, för att sammanfatta, besluta att köpa dubbade eller dubbfria däckmåste du tänka på var du bor, vad du kör och din komfortnivå att köra på snö och is.

Om marknaden för dubbfria däckär Nokian Hakkapeliitta LT3 ett utmärkt däck med sitt ökade profildjup på 13,5 mm – 14,5 för tyngre fordon som lätta lastbilar. Dessa däck erbjuder mer hållbarhet och bättre körsträcka. Denna slitbanedesign hjälper till att förbättra stabilitet och styrrespons. Det nya pilformade mönstret har djupare spår för ökad slushplaningmotstånd och självrensande förmåga när du kör i djup snö. Vinterdäck är vanligtvis tillverkade av gummiblandningar som förblir flexibla och mjuka även i mycket kalla vintertemperaturer. Så oavsett om du väljer dubbade eller dubbfria vinterdäck till din SUV är det fortfarande det bästa valet i kalla väderförhållanden. Oavsett om du väljer dubbdäck eller dubbfria däcken på vintern, förblir dedikerade vinterdäck de bästa däck för din SUV på vintern.

För mer information om vinterdäck för stadsjeepar, besök: https://www.nokiantyres.se/