Velg de beste vinterdekkene for best mulig kjørekomfort og sikkerhet

vinterdekk

Jeg tror de fleste som virkelig forstår viktigheten og betydningen av dekk og forskjellen mellom å ha dårlige og gode dekk, alltid velger de beste dekkene som penger kan kjøpe. De ser på det som en god investering. Billige dekk er nesten alltid en kostbar leksjon fordi de ikke varer så lenge og trenger å byttes ut ofte, de har høyere rullemotstand, noe som påvirker drivstofforbruket på en negativ måte, og sikkerhetsrekorden er dårligere. Så du har flere faktorer som gjør de billigere dekkene dyrere på sikt.

En ulykke koster nesten alltid mer enn en prisforskjell som trengs for å kjøpe premium-dekk sammenlignet med å velge noen billige dekk. Ulykker påvirker også forsikringspremiene, slik at du ender med å betale mer for forsikringen din, og videresalgsverdien din kan også påvirkes negativt av en ulykke. Så du kan ende opp med å betale mye for et dårlig dekkvalg. Høyere skadekostnader, høyere drivstoffkostnader og deretter potensielt økte forsikringspremier. Så kjør trygt med førsteklasses vinterdekk og sommerdekk.

Å kjøpe best mulig dekk vil ikke gi deg tilbake mer enn et billig sett med dekk, og med det får du best ytelse, den nyeste teknologien og den beste sikkerhetsjournalen for å sikre at du kan kjøre trygt. Om vinteren er det alltid trøstende å vite at du har best mulig vinterdekk på bilen din til du bytter tilbake til sommerdekkene. Når du har de beste vinterdekkene, er det ikke en utfordring å kjøre på snødekte eller isete veier.

Dekk som er godkjent for vinterbruk har gjennomgått strenge testkrav for å sikre at de gir høy sikkerhet på vinterveier. Gode ​​dekk må også kunne skyve snø og slaps bort fra området mellom dekk og vei for å sikre at du ikke mister kontrollen. Dette er på samme måte som kan skje med våte veier når du kan oppleve vannplaning. Gode ​​dekk er designet for å forhindre dette, så lenge mønsterdybden er tilstrekkelig. Når dekkets mønsterdybde går under 4 mm, begynner du å miste viktige egenskaper. Derfor er det viktig å bytte dekk når du når denne terskelen. Dekkskift må gjøres med alle dekkene samtidig, og du må også bytte dekk mellom sommer- og vinterdekk.

Kjørekomforten kan også påvirkes av bilens støtdempere, så sørg for at disse er i god stand og at hjulinnstillingen er riktig. Prøv å få hjulene balansert hvis du føler at rattet rister når du kjører, eller hvis du føler at bilen vil trekke i en vinkel når du kjører. Hvis du kan få et verksted for å gjøre en kondisjonstest for å sjekke bilens viktigste komponenter, slik at du vet at bilen er i god stand. De kan sjekke om du har behov for dekkservice, oljeskift eller bremseservice for å kunne kjøre trygt. Å oppdage problemer i god tid før små problemer vokser og blir kostbare problemer. Å sjekke om bilens batteri trenger batteritjeneste eller lading, kan spare store problemer om vinteren, da det kan være vanskelig å starte bilen når den er minusgrader.

For mer informasjon om premium-vinterdekk, besøk: https://vianor.no/